studentjavisst

Alla inlägg under september 2012

Av Anna Serrander - 5 september 2012 08:50

Avklarat

 

* Närträff 1 Historia med examinerande moment = Check!

* Närträff 1 Svenska som andraspråk med examinerande seminarium = Check!

* Börjar få grepp om de båda kursernas upplägg och krav = Check!


Att göra:


* Hämta ut mitt nya uppdaterade körkort (10 år på dagen idag!)

* Fira kusinerna Rasmus och Filip som fyller 16 år idag ( GRATTIS! =)

* Plugga

* Fundera på hur vi bäst tar oss till Karlstad på fredag inför del två i det viktiga beslutet.

 


Japp det var det, nu ska jag läsa kap 1 i "Världens ekonomiska historia. Från urtid till nutid". Kram!


Av Anna Serrander - 3 september 2012 14:13

Jag måste verkligen rekommendera er att läsa Malin Wollins bloggar/krönikor. Hon är en störtskön personlighet av typen som man antingen hatar eller älskar. Jag hör till dom senare! Haha hennes krönikor kan lysa upp de flesta grå vardagar så läs, fösfasa er eller som jag...njut av hennes underbara filosoferingar om livet!   


Här är länkarna för er som känner för det! Kram


http://blogg.mama.nu/malinwollin/


http://blogg.aftonbladet.se/fotbollsfrun


Av Anna Serrander - 2 september 2012 10:32

Hihi läraren vi hade under närträffen hade en blandning av alla möjliga dialekter och hans favoritord var "nå". Lät kul för det hör man inte så ofta att någon använder nuförtiden.

Som det ser ut nu kommer faktiskt historian vara den roligare kursen i höst! Hör och häpna ;) Kanske för att jag läser den utan press då jag i SVA måste plocka alla poäng då den ska bli mitt andra huvudämne. Får väl se! Examinationen gick iaf bra och det verkar vara trevligt och lättsamt folk på kursen, inte förvånande rätt många lärare som vill förkovra sig i ett nytt ämne. Jag var inte yngst, det hade jag nästan trott, men snittåldern låg nog på ungefär 45. Den lilla gruppen på 6 personer som dök upp på seminariet igår var iaf väldigt trevliga och glada personer. =)


Och vet ni vad? När jag kom hem igår hade F stotsrädat lägenheten, bäddat rent i sängarna och köpt en ny blomma till bordet. Det blev jag glad av! Det var så gött att krypa ner i sängen igår så uj uj uj.


Nu tar jag sikte på att fixa nästa närträff på tisdag (skönt med bara en dag!) genom att börja läsa i den kursens huvudbok "Andraspråksinlärning". Ingen rast och ingen ro alltså. Ha en skön söndag! Kram

lalasparkles


Ovido - Quiz & Flashcards